fbpx

Please, leave this field blank:
Loading...
VIEW MOTORHOMES GET YOUR QUOTE
Onderweg Nieuw Zeeland info Huur Informatie Kies je camper

Wat zijn de verkeers regels in Nieuw Zeeland?

In Nieuw Zeeland rijden we aan de linkerkant van de weg, het merendeel van de verkeersregels is gelijk aan Europa. Het gebruik van mobiele telefoon tijdens het rijden is illegaal. In onze campers is een brochure van het Transport Agentschap met een aantal basisregels aanwezig bij vertrek. Verder adviseren we de Nieuw-Zeelandse Transport Agency website te bekijken voordat je Nederland verlaat.

Hoe vindt ik mijn weg?

Om gemakkelijk de weg te vinden : Alle campers, motorhomes hebben GPS-navigatie (zonder bijbetaling!) Naast de GPS is er een gedetailleerde wegenkaart zodat je goed overzicht kunt houden. Door gebruik te maken van de campermate app vind je eenvoucig campings, DOC-campings, dump stations en bezienswaardigheden.

Hoe en waar moet ik de vuil water en toilet tanks legen?

Bij het ophalen van de camper geven we uitleg hoe de toilet casette. Als je de campermate app gebruikt kun je gemakkelijk 'dump stations' vinden. Op bijna alle campings zijn goede voorzieningen hiervoor.

Moet ik de overtocht tussen de eilanden reserveren?

Wij adviseren dit wel te doen in december en januari, daarbuiten is 1 a 2 dagen voldoende. Het kan zelfs bij aankomst in de haven maar dan loop je natuurlijk de kans dat de boot vol zit.

Moet ik campings reserveren?

Normaal gesproken is het niet nodig campings te boeken in Nieuw Zeeland m.u.v. de week voor en 2 weken na Kerst. Dit omdat dan ook de Kiwi's vakantie hebben en er opuit trekken.

Wat als ik pech onderweg heb?

Bay of Islands Campervans geeft een 24 uurs wegenwacht service via de 'Automobile Association', zeg maar de Nieuw Zeelandse ANWB.

Hoe lang gaat een gasfles mee?

Je gebruikt gas om te koken, warm water, verwarming en koelkast als je een Seeker huurt. In de Explorer alleen voor de koelkast en om te koken. De 9Kg gas fles kan normaal gesproken 3 - 4 weken gebruikt worden, opvullen aan het einde van de trip voldoet.
2019 Camper Huren Nieuw Zeeland.