Nieuw Zeeland info

Heb je een visum nodig voor Nieuw Zeeland?

Ja, er moet een NZETA aanvragen. Dit kun je online doen. Meer informatie voor Nieuw-Zeeland kun je vinden op de immigration website. Maak je een stop(over) in Australië? Waarschijnlijk moet je ook daar een visum voor aanvragen. Kijk dit goed na in de voorwaarden van het ticket, of vraag na bij een reisbureau. 

Mag ik overal kamperen?

Omdat onze campers zijn gecertificeerd mag je vrij kamperen op plaatsen waar dat is toegestaan. Respecteer a.u.b. plaatselijke verordeningen.

Hoeveel kilometer leg ik af per uur?

Reistijden en afstanden in Nieuw-Zeeland worden vaak verkeerd ingeschat. Snelwegen (behalve rond een paar steden) zijn vergelijkbaar met 80 km wegen in Europa of Australië. Gebruik een gemiddelde van 60 kilometer afgelegde afstand per uur als je reistijd wilt berekenen. Met andere woorden: afstanden in Nieuw-Zeeland zullen worden berekend in uren en minder in de …

Hoeveel kilometer leg ik af per uur? Read More »

Waar kan ik meer informatie over Nieuw Zeeland vinden?

Meer informatie, met inbegrip van seizoenen, feestdagen, beste tijden om te reizen en rondreizen vind je op onze website. Als je eenmaal bij ons hebt geboekt voorzien we je van handige links en onze persoonlijke kennis om je reis tot een onvergetelijke ervaring te maken!

Moet ik campings reserveren?

Normaal gesproken is het niet nodig campings te boeken in Nieuw Zeeland m.u.v. de week voor en 2 weken na Kerst. In deze periode zijn vooral de campings bij populaire stranden druk, omdat dan ook de Kiwi’s vakantie hebben en er op uit trekken. 

Moet ik de overtocht tussen de eilanden reserveren?

Wij adviseren dit wel te doen in december en januari, daarbuiten is 1 a 2 dagen voldoende. Het kan zelfs bij aankomst in de haven, maar dan loop je natuurlijk de kans dat de boot vol zit. Meer informatie hierover vind je hier op onze website.

Scroll to Top