Onderweg

Hoeveel is het brandstof verbruik?

Alle Bay of Islands Campers rijden op diesel, en verbruiken tussen 9-11 liter/100 km. Diesel is goedkoper dan benzine in Nieuw-Zeeland. Er is een diesel belasting te betalen, maar niet als je de Value Pack afgesloten hebt.

Waar bewaar ik mijn waardevolle spullen?

Alle campers hebben een documenten safje om paspoort ed. veilig in op te bergen. Wij raden aan geen (emotioneel) waardevolle sieraden ed. mee te nemen op reis.

Mag ik overal kamperen?

Omdat onze campers zijn gecertificeerd mag je vrij kamperen op plaatsen waar dat is toegestaan. Respecteer a.u.b. plaatselijke verordeningen.

Hoeveel kilometer leg ik af per uur?

Reistijden en afstanden in Nieuw-Zeeland worden vaak verkeerd ingeschat. Snelwegen (behalve rond een paar steden) zijn vergelijkbaar met 80 km wegen in Europa of Australië. Gebruik een gemiddelde van 60 kilometer afgelegde afstand per uur als je reistijd wilt berekenen. Met andere woorden: afstanden in Nieuw-Zeeland zullen worden berekend in uren en minder in de …

Hoeveel kilometer leg ik af per uur? Read More »

Hoe lang gaat een gasfles mee?

Je gebruikt gas om te koken, warm water, verwarming en de koelkast. In de zomer, als je geen verwarming nodig hebt, gaat de 9-Kg gas fles normaal gesproken 3 – 4 weken mee, in de winter gemiddeld 2 weken. Vullen kan bij bijna alle benzinestations met LPG, en wordt voor je gedaan.

Wat als ik pech onderweg heb?

Bay of Islands Campervans is aangesloten bij een 24-uurs wegenwacht service via de ‘Automobile Association’, zeg maar de Nieuw-Zeelandse ANWB.

Moet ik campings reserveren?

Normaal gesproken is het niet nodig campings te boeken in Nieuw Zeeland m.u.v. de week voor en 2 weken na Kerst. In deze periode zijn vooral de campings bij populaire stranden druk, omdat dan ook de Kiwi’s vakantie hebben en er op uit trekken. 

Hoe en waar moet ik de vuil water en toilet tanks legen?

Bij het ophalen van de camper geven we uitleg hoe je de toiletcassette moet legen. Als je de campermate app gebruikt kun je gemakkelijk ‘dump stations’ vinden. Ook commerciële campings hebben goede voorzieningen hiervoor, DOC-campings meestal niet.

Hoe vindt ik mijn weg?

Om gemakkelijk de weg te vinden: Alle campers, motorhomes hebben Gps-navigatie (zonder bijbetaling!) Naast de GPS is er een gedetailleerde wegenkaart, zodat je goed overzicht kunt houden. Door gebruik te maken van de campermate app vind je eenvoudig campings, DOC-campings, dump stations en bezienswaardigheden.

Scroll to Top