Vakantie plannen

vakantie plannenWanneer moet ik beginnen onze vakantie voor te bereiden? Wat is er mis met vandaag?

Het lijkt misschien nog ver weg om in de Nederlandse winter te plannen, maar voor je het weet is het zover. Daarbij kan het plannen van een camper reis door Nieuw-Zeeland best tijdrovend zijn. Er valt genoeg te overwegen – hoe lang, budget, welke luchtvaartmaatschappij te gebruiken, stop-overs etc.

Wij raden aan vroeg te beginnen om teleurstellingen te voorkomen. Voordat je vlucht boekt moet je jezelf vragen: “maken we een rondje door Nieuw-Zeeland, of het huren van een camper van A naar B”?

Beslissen bij wie de camper gehuurd moet worden is eenvoudig: Bij Rob en Nick van Bay of Islands Campervans! We blijven bewust kleinschalig en kunnen dan ook maar een beperkt aantal mensen per jaar hebben. Als het idee kriebelt, neem dan zo snel mogelijk contact op, maar zeker voordat vluchten geboekt zijn. Het veranderen van rijrichting, één of twee dagen schuiven, kan het verschil maken of we een camper beschikbaar hebben.

Klaar om vluchten te boeken: Is er genoeg tijd om een stop-over te maken? Een populaire tussenstop is Hong Kong – gemakkelijk om te verkennen en veel excursies te boeken vanaf de luchthaven. Een andere optie is een van Australië ‘s ongelooflijke steden als Sydney of Melbourne, maar het hangt allemaal af van de beschikbare tijd natuurlijk.

Dan begint nu het echt tijdrovende werk, wat wil je allemaal gaan doen en beleven? Uiteraard natuur en wandelen, maar wat te denken van Maori cultuur, Water activiteiten? Middle Earth en de Hobbit? Adrenaline kick? Warm water bronnen? Lokale keuken, wijngaarden en bierbrouwerijen? Een goede planning bespaart veel tijd onderweg.

We willen je graag helpen! Zet de eerste stap richting Nieuw-Zeeland en vraag een vrijblijvende offerte aan.

Facebook
Pinterest
Twitter
Email

Reistijden en afstanden

Reistijden en afstanden in Nieuw-Zeeland worden nogal eens verkeerd ingeschat. Snelwegen zijn hier met uitzondering rond een paar steden vergelijkbaar met  80 km wegen in Nederland. Natuurlijk mag je volgens de wet meestal 100 km

Read More »
Veilig de natuur in

Veilig de natuur in

Er zijn honderden kortere en langere wandelingen om te ondernemen. Van een 10 minuten loopje naar een uitkijkpunt tot meerdaagse tochten. Nieuw Zeeland staat ook bekend om de Great Walks, hiervoor moet je wel hutten

Read More »
Scroll to Top