Boek bij ons en maak gebruik van onze kennis

Boekingsinformatie

Door ons bedrijf klein te houden garanderen we dat je profiteert van onze persoonlijke aandacht. Tegen de tijd dat je in de camper stapt hebben we regelmatig contact gehad. De puntjes zijn dan al op de ‘i’ gezet. Je hebt niet zomaar een camper, je hebt een camper van Rob en Nick, met alle extra service die daar bij hoort!

We doen onze stinkende best je een geweldige vakantie te bezorgen waar je nog lang, en met veel plezier aan terug zult denken.

Offerte op maat gemaakt

Huur InfoWanneer je een aanvraag doet op onze website maken we een offerte op maat. We bieden altijd een alternatief, wanneer exacte data niet beschikbaar zijn of als het met een kleine aanpassingen goedkoper kan.
Het niet hebben van een volledig geautomatiseerd systeem maakt ons flexibeler … OK, het kan een beetje langer duren dan instant offerte (we reageren meestal binnen 24 uur), maar dan heb je ook volledige informatie! 

We proberen onze prijzen zo eenvoudig en doorzichtig mogelijk te houden. In onze offertes staat één bedrag vermeld. Dit is inclusief onbeperkt aantal kilometers, keuze in eigen risico, vervoer van en naar luchthaven, alle kampeer en kook benodigdheden, volle gasfles, wegenwacht, Goods & Services Tax (BTW), en overige kosten.

Verzekering

Links rijden met een camper is (waarschijnlijk) anders dan je gewend bent. Het is dus realistisch om aan te nemen dat je een wat grotere kans op schade hebt dan thuis. Overigens is onze ervaring dat onze huurders uitstekende chauffeurs zijn! Er zijn wel een paar typische Nieuw-Zeelandse zaken die handig zijn om te weten vóór je jouw Eigen Risico kiest.

Standaard Dekking

Standaard is onopzettelijke schade aan de camper gedekt, ook de aansprakelijkheid voor als je met de camper iemand verwondt of hun eigendommen beschadigd. Er is wel een eigen risico per gebeurtenis. Uitgesloten is nalatig of onverantwoordelijk gedrag (voor meer informatie over verzekering, uitsluitingen, zie onze Algemene Voorwaarden). 

In tegenstelling tot veel andere camperhuur bedrijven, dekken we ook dak en bodem schade (de meest voorkomende ongevallen), enkelvoudig ongeval, bv achteruit een boom raken op een camping, wegslepen en herstel, evenals diefstal, brand en vandalisme – bijna alles.

Gemoedsrust dat je maximale aansprakelijkheid bij een van ongeval, schade, aan de camper maximaal $200 bedraagt per geval.

 • Geen borgsom
 • Beschadiging aan banden, voorruit: voor jou geen kosten
 • De dieseltoeslag per gereden kilometer (RUC) is inbegrepen
 • Je camper heeft een 3G/4G-dataverbinding met Wifi. Gezellig chatten en mailen data is inclusief
 • Tolwegen: geen zorg, automatische registratie en betaling zijn in het pakket inbegrepen.
 • Chemicaliën voor je toilet zijn bij je vertrek al aan boord

Plus natuurlijk al die andere standaard comfort zaken die je campervakantie veraangenamen, zoals gasbarbecue, luie stoelen, campingtafel,  wegenatlas etc. etc.

Gemoedsrust dat je maximale aansprakelijkheid bij een van ongeval, schade, aan de campervan niet meer $2500 bedraagt, per gebeurtenis.

 • Aansprakelijk voor schade aan banden en voorruit tot max. $2500 per gebeurtenis.
  • De staat van NZ-wegen betekent meer schade dan in veel andere landen. Los grind is gebruikelijk, zelfs op hoofdwegen.
  • Aansprakelijk voor schade (tot $2500 per gebeurtenis) veroorzaakt door een derde partij als deze niet kan worden verhaald.
   • Autoverzekeringen zijn niet verplicht in Nieuw-Zeeland. Er rijden ongeveer 250.000 onverzekerde voertuigen rond.
  • Het kan zijn dat je moet betalen voor alle dagen dat de campervan in reparatie is.
 • BETAAL dieseltoeslag (RUC)
 • GEEN Internet Data, je kunt dat wel apart kopen
 • BETAAL voor tolwegen
 • BORG van $2500 voor vertrek
  • Een eigen risico ($2500) moet worden betaald op het moment van een ongeval, ook als je dekking door een onafhankelijke reisverzekering geregeld hebt. (Zelf verhalen)

Plus natuurlijk al die andere standaard comfort zaken die je campervakantie veraangenamen, zoals gasbarbecue, luie stoelen, campingtafel, wegenatlas etc. etc.

 • Gemoedsrust dat je maximale aansprakelijkheid bij een van ongeval, schade, aan de campervan niet meer $7500 bedraagt, per gebeurtenis.

  • Aansprakelijk voor schade aan banden en voorruit tot max. $7500 per gebeurtenis
   • De staat van NZ-wegen betekent meer schade dan in veel andere landen. Los grind is gebruikelijk, zelfs op hoofdwegen.
   • Aansprakelijk voor schade (tot $7500 gebeurtenis) veroorzaakt door een derde partij als deze niet kan worden verhaald.
    • Autoverzekeringen zijn niet verplicht in Nieuw-Zeeland. Er rijden ongeveer 250.000 onverzekerde voertuigen rond.
   • Het kan zijn dat je moet betalen voor alle dagen dat de campervan in reparatie is.
  • BETAAL dieseltoeslag (RUC)
  • GEEN Internet Data, je kunt dat wel apart kopen
  • BETAAL voor tolwegen
  • BORG van $7500 voor vertrek
   • Een eigen risico ($7500) moet worden betaald op het moment van een ongeval, ook als je dekking door een onafhankelijke reisverzekering geregeld hebt. (Zelf verhalen)

  Plus natuurlijk al die andere standaard comfort zaken die je campervakantie veraangenamen, zoals gasbarbecue, luie stoelen, campingtafel, wegenatlas etc. etc.

Aansprakelijkheid

Als het voertuig beschadigd is, je beschadigd andermans voertuig of bezit, bent je aansprakelijk voor de kosten van vervanging en, of, reparatie tot het basis risico van NZ$7500 per ongeval. Je kunt dit bedrag verminderen door één van deze opties te kiezen.
Dag Prijs Aansprakelijkheid Inbegrepen
Value Pack $68 $200 RUC*, Internet, Tolweg en Toilet chemicaliën. GEEN Eigen Risico op Voorruit, Banden (wel op velgen).
Reduced Excess $38 $2500
Basic Excess $0 $7500
We weten dat de meeste klanten van Bay of Islands Campervan uitstekende chauffeurs zijn. Zelfs als je jarenlang geen schade hebt gehad, is het belangrijk om te weten dat het besturen van een camper of camper in het buitenland aanzienlijke risico’s draagt. Meer dan normaal gesproken thuis, zeker als je niet gewend bent aan de linkerkant van de weg te rijden. Daarom raden we aan je eigen risico te verlagen, zodat u gemoedsrust krijgt tijdens uw roadtrip door Nieuw-Zeeland. (Value Pack beschikbaar bij minimale huur van 15 dagen)
Let op: de verzekering is nietig als een van de huurovereenkomst voorwaarden wordt geschonden. Voor volledige informatie, zie onze Algemene Voorwaarden.

Borgsom

De te betalen borgsom is gelijk aan het gekozen eigen risico. Dit om ons te beschermen tegen kosten bij een ongeval of schade, maar ook bijvoorbeeld als de camper wordt niet op tijd wordt teruggebracht naar de overeengekomen locatie en datum en tijd, of niet volledig afgetankt ingeleverd.

Bij Value Pack, is er geen borgsom nodig. We registreren wel je creditcardgegevens voor het geval er een boete binnenkomt.

Bedenk dat na de vakantie de borg weer in NZ$ terug gestuurd wordt en eventuele koersverschillen (positief of negatief) of bankkosten voor jullie rekening komen.

Reisverzekering

We raden aan een reisverzekering te nemen. Dit om jezelf te verzekeren tegen ziekte, reis en camper, annulering, vertraging of gemiste aansluitingen, verloren, gestolen of beschadigde persoonlijke spullen en reisdocumenten, persoonlijke ongevallen en persoonlijke aansprakelijkheid.

Dieseltoeslag (RUC: Road User Charges)

Bij Value Pack dekking is de dieseltoeslag in de huursom inbegrepen, hoeveel kilometers je ook rijdt.
Alle overige opties: De dieseltoeslag wordt achteraf berekend over het totaal aantal gereden kilometers, tegen het tarief als de overheid vastgesteld. 

 • momenteel NZ$8.40 per 100 km.

Goed om te weten: diesel is gemiddeld 30% goedkoper dan benzine in Nieuw-Zeeland. Ondanks de dieseltoeslag ben je dus aanzienlijk goedkoper uit dan met een benzine motor. Bovendien rijdt een camper met dieselmotor aanzienlijk zuiniger dan een camper met benzinemotor. Het gemiddelde verbruik van onze campergasten ligt tussen de 1 op 9 en 1 op 11, afhankelijk van rijstijl én of je veel in bergachtige gebieden rondreist.

Internetdata (WiFi)

Huur InfoTegenwoordig is toegang tot het internet voor veel mensen een must! 

Geen zorgen: al onze campers hebben WIFI aan boord, je kunt al je WiFi-apparaten aansluiten, precies zoals je thuis doet.
Overal waar een mobiele telefoon signaal is, plus veel plaatsen waar geen mobiele service beschikbaar is.

In stedelijke gebieden is een internetverbinding zonder problemen beschikbaar. Daarnaast heeft Nieuw-Zeeland ook grote gebieden die geen of gedeeltelijke dekking hebben. Dit zijn de gebieden waar je het ook niet nodig hebt om vermaakt te worden! Hier kun je kijken naar vogels, geniet van het uitzicht (terwijl je een lekker kopje koffie of wijn drinkt), of even gewoon niet bereikbaar bent… 

Wij bieden onbeperkt* internet tegen een lage prijs van $10.00 per dag.
Kosten zijn voor de duur van de huurperiode; het is niet mogelijk om internet te hebben voor een gedeelte van de huur. Wifi komt gratis met ‘Value Pack’!

*Snelheid wordt gereduceerd zodra er 30 GB in een maand is verbruikt (daarna inbelverbinding). Helaas kunnen we geen dagelijks limiet zetten.

Value Pack optie: alle extra kosten zijn inbegrepen, evenals andere voordelen zoals geen eigen risico op banden en voorruit!

Scroll naar boven