Cruise Cook Strait in Comfort.

Ferry overtocht

De Cook Strait ferry overtocht Nieuw Zeeland, tussen Wellington en Picton staat bekend als een van de mooiste ferry tochten ter wereld.

Cook Strait is vernoemd naar James Cook, de legendarische ontdekkingsreiziger.  De Maori-naam is Raukawa of Te Moana-o-Raukawa (“De zee van Raukawa”). Raukawa kan ook “bittere bladeren” betekenen.

De afstand tussen het Noord- en Zuidereiland, is op het smalste punt 22 kilometer. Het verbindt de Tasmanzee in het noordwesten met de Zuid-Pacifische Oceaan in het zuidoosten en loopt langs de hoofdstad Wellington.

Hoewel de Cook Strait op het smalste punt slechts 22 kilometer breed is, vaar je ongeveer 90 kilometer en duurt de overtocht zo’n drie uur, afhankelijk van het weer. Je moet een uur voor vertrek inchecken en van boord gaan duurt ook ongeveer een half uur, waardoor de reis in totaal vier en een half uur duurt. (enkele reis)

Ferry overtocht met de camper

Het maakt geen verschil welke van de twee veermaatschappijen je gebruikt, reserveren is noodzakelijk tussen 15 december en geheel januari. Buiten deze data kunt je 48/28 uur vooraf boeken, de enige kans is dat je mogelijk niet op je voorkeur tijd kan oversteken.

Bij beide bedrijven moet je bij reserveren de lengte van de wagen opgeven (Explorer 5,95 m, Seeker 6,80 m), en kiezen voor een Motorhome (geen camper). Als kenteken kun je ‘Rental’ of ‘TBC’ invullen.

De veerboten zelf zijn allemaal “Drive on – Drive off” schepen. Je moet zelf de camper op de boot rijden, er zijn voldoende medewerkers die aanwijzingen geven. 

Eenmaal aan boord geparkeerd, laat de camper zoals gebruikelijk in de versnelling staan en controleer of je de handrem hebt aangetrokken. Vergeet niet de camper op slot te doen. Check ook of je de gaskraan op de fles hebt dichtgedraaid, dit is verplicht. De koelkast zal dus tijdens de overtocht niet koelen!  Tijdens de overtocht mag je niet op het autodek. 

Interislander

De ‘Interislander’ wordt ook wel de originele Cook Strait-veerdienst van Nieuw-Zeeland genoemd. De Interislander-veerboot is de langstlopende Cook Strait-veerdienst in Nieuw-Zeeland en vaart dagelijks tussen Wellington (Noordereiland) en Picton (Zuidereiland).

Ferry overtocht Zuidereiland

De overtocht met de Interislander-veerboot staat bekend als een van de mooiste veerboot reizen ter wereld, en een van de meest iconische toeristische ervaringen van Nieuw-Zeeland.

De Interislander is een van de onmisbare ‘Great Journeys’ van Nieuw-Zeeland. Het is een onderdeel van de schilderachtige treinervaringen; de Coastal Pacific, die van Picton naar Christchurch loopt, en de Northern Explorer die door het hart van het Noordereiland reist.

Je kunt de Interislander online boeken. Als je je eerst aanmeldt als Top-10 Club Member, kunt je tot 15% korting krijgen. 

Bluebridge, Cook Strait Shipping

Steek Cook Strait over op een Bluebridge Ferry en geniet van echte Kiwi-gastvrijheid. Aan boord vind je een volledig café-achtig menu. En als je je ogen van het uitzicht kunt afhouden, leun dan achterover met gratis films of wifi.

Het begin van Strait Shipping
Jim Barker is het soort man dat kansen ziet, geen problemen. Als oprichter van Strait Shipping introduceerde Jim in 1992 een nieuwe verzendservice in Cook Strait. Hij deed dit niet omdat hij verleid werd voor een leven op zee, maar omdat hij een competitieve, betrouwbare manier nodig had om vee tussen het noord- Zuidereiland te vervoeren. Met alsmaar stijgende prijzen en onbetrouwbare dienstregeling  zag hij maar 1 manier – hij moest zijn eigen schip kopen.

Bluebridge ferry

De beslissing om een ​​passagiersdienst te lanceren die reizigers een echte Kiwi-ervaring gaf bij het oversteken van Cook Strait – en concurrentie te introduceren op een monopoliemarkt – was een andere grote sprong voorwaarts.

Na een lange zoektocht werd begin 2002 de veerboot ‘Santa Regina’ gevonden en de Bluebridge opgericht.

Het boekingsproces is eenvoudig en kan hier online worden gedaan

Scroll naar boven