(Wild) Kamperen

Kamperen in Nieuw-Zeeland

Kamperen met een camper is de ideale manier om van de mooiste plaatsen te genieten. Er zijn wel wat spelregels waar je je aan moet houden.

Laat geen sporen achter

De Department of Conservation’s website (de Staatsbosbeheer van Nieuw Zeeland) is een goede bron van informatie hoe je veilig, en zonder sporen achter te laten van de natuur kunt genieten.

Gebruik een openbaar toilet, of die in je camper

Respecteer Nieuw Zeeland en andere reizigers, maak gebruik van de juiste faciliteiten. Door het hele land zijn er schone, openbare toiletten, goed aangegeven d.m.v. bewijzering.

Kamperen in Nieuw-Zeeland

Gebruik een aangegeven stortplaats om het afval en vuil water van de camper te lozen

Het is belangrijk dat je het water- en toiletafval op een veilige en milieuvriendelijke manier afvoert. Zoek op de CamperMate app voor een ​​dumpstation in de buurt, of kijk uit naar het blauwe dumpstation-symbool in het hele land.

Verblijf op een camping

Voor de beste ‘Kiwi’ ervaring verblijf ook eens op een van de geweldige campings van Nieuw-Zeeland. Veel campings hebben zelfs kook-, toilet- en douchefaciliteiten op het terrein – alles wat je nodig hebt op één plek. Misschien maak je zelfs nieuwe vrienden.
Er is een breed scala aan opties om uit te kiezen in het hele land, waaronder commerciële campings en campings die worden beheerd door het Department of Conservation.

Elke camping is uniek. De ene dag zou je in een bosrijke omgeving kunnen verblijven en de volgende dag aan een oever of strand aan het meer – je hebt echt keuze te over!

Veel campings bieden plaatsen voor tenten, caravans en campers en velen hebben ook hutten, zelfstandige moteleenheden en backpackerlodges. Powered sites zijn ook vaak beschikbaar.

Wildkamperen

In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, je mag niet zomaar ‘wildkamperen’ waar je maar wilt. Sta je verkeerd, kun je een aanzienlijke boete krijgen.

  • De regels voor wildkamperen variëren per regio  
  • Vaak mag je alleen kamperen in een ‘zelfvoorzienende camper‘, op aangegeven plekken
  • Wildkamperen (Freedom camping) is niet per definitie gratis camperen!
  • Veronderstel niets – vraag het na bij de lokale i-Site, kijk op een Camping-app, of de website van de regio waar je bent.

Je mag op meer plaatsen vrij kamperen als je voertuig gecertificeerd zelfvoorzienend is. Vandaar dat alle campers die wij verhuren gecertificeerd voor Freedom Camping.

De beste camping app: CamperMate! 

KamperenOp ‘Campermate‘ vind je alle informatie die je tijdens het reizen nodig hebt. Of het nu een (wild)kampeerplek, dump-station of supermarkt is, alles makkelijk vindbaar!

Ook is het een handig hulpmiddel voor het vinden van (gratis) bezienswaardigheden, wandelingen of andere activiteiten. Sommige wandelingen zijn uitdagender dan andere, en als je de GPS op je telefoon aan hebt staan, ontvang je weers- en veiligheids- waarschuwingen, specifiek van het gebied waarin je rondtrekt. 

CamperMate is gratis te downloaden van de Google Play of de Apple App Store

The ‘Tiaki Promise’

Nieuw-Zeeland is kostbaar en iedereen die hier woont en reist, heeft de verantwoordelijkheid ervoor te zorgen.

De ‘Tiaki-belofte’ is een toewijding om voor Nieuw-Zeeland te zorgen, voor nu en voor toekomstige generaties.

Door de Tiaki-belofte te volgen, ga je een ‘verbintenis’ aan met Nieuw-Zeeland. Om als voogd op te treden, ons huis te beschermen en te behouden.

Meer over de Tiaki-belofte vind je hier.

Kamperen

 
 
Scroll naar boven