WAAR GAAN WE VANDAAG NAAR TOE?

Reizen door Nieuw Zeeland

Reizen door Nieuw-Zeeland, in een camper, is waarschijnlijk anders dan wat je gewend bent. We rijden hier aan de linkerkant van de weg, veel van onze wegen zijn smal, bochtig en hebben los grind … Het is ook niet ongebruikelijk om schapen of ander vee tegen te komen op landelijke wegen.
We adviseren jezelf in te lezen in de verkeersregels en verkeersborden die in Nieuw-Zeeland gelden. Zelfs als je in andere landen links gereden hebt, is het belangrijk om onze regels te begrijpen voordat je hier achter het stuur gaat zitten.

Reizen door Nieuw ZeelandAls je thuis in een compacte auto rijdt, en je huurt een grote camper, dan zul je je zeker de eerste dagen met zweet in je handen rondrijden.
Dat is één van de redenen dat we compacte campers verhuren die wel van alle gemakken zijn voorzien. Een auto of compacte camper went veel sneller dan zo’n joekel!

Links rijden is niet moeilijk! Sommige klanten leggen een A4’tje op het stuur ‘s avonds met ‘links rijden’, zodat ze de volgende morgen eraan herinnerend worden. Uiteraard zijn onze campers voorzien van stickers KEEP LEFT.
Er is een speciale website om goed geïnformeerd op pad te gaan: Drive safe | New Zealand Driving

Reistijden

reistijdenReistijden en afstanden in Nieuw-Zeeland worden nogal eens verkeerd ingeschat. Snelwegen zijn hier, met uitzondering rond een paar steden, vergelijkbaar met een 80-Km weg in Nederland. Natuurlijk mag er meestal 100 km per uur gereden worden, maar of dit altijd mogelijk en veilig is?! Gemiddeld is de afgelegde afstand per uur niet meer dan 60 kilometer, handig te weten als je de reistijd over een bepaalde afstand wilt berekenen.

Anders gezegd reizen door Nieuw-Zeeland worden berekend in uren en minder in de af te leggen afstand. Bergen, bochten, bijna alleen maar tweebaans wegen verhinderen je om even snel van A naar B te gaan. Je bent toch op vakantie? Neem de tijd geniet van het rijden zelf! Ook dat is onderdeel van je vakantie.

Stop bij die geweldige “lookout”, zet een lekkere bak koffie (voordeel van reizen per camper) haal de stoelen uit de “kofferbak” en geniet echt van de omgeving. Met een beetje mazzel heb je dat uitzicht voor jezelf. We adviseren regelmatig 2 of meer dagen ergens te verblijven, zodat je de omgeving of dat geweldige stad(je) echt kan ervaren. 

Het gaat er toch niet om hoeveel je gereden hebt tijdens je vakantie, maar wat je beleefd hebt?

Reistijden Calculator

Klik hier om te berekenen hoeveel tijd het neemt om een route te rijden, dit verschilt per gebied. Bij het uitzetten van je route op Google Maps wordt meestal te weinig tijd berekend…

Maak het rijden onderdeel van het genieten, en trek extra tijd uit voor koffie- en geniet- stops. 

Vermoeidheid en autorijden: een slechte combinatie!

Vermoeidheid is een belangrijke oorzaak van verkeersongevallen, soms zelfs met dodelijke afloop… Het lijkt misschien vrij onschuldig, maar onderzoek heeft aangetoond dat het net zo gevaarlijk is dan rijden onder invloed! Iemand die moe is kan zich minder goed concentreren, kan situaties minder goed inschatten en heeft een lagere reactiesnelheid. Bovendien komt het ook voor dat mensen in slaap vallen achter het stuur.

Daarom bieden we (bij aankomst in Auckland) een unieke service: Opgehaald worden om per luxeauto naar Baystay B&B in Paihia te gaan, een hapje eten, uiteraard een kamer en een uitgebreid ontbijt zorgen ervoor dat je de volgende morgen veilig en uitgerust aan het echte avontuur kunt beginnen. Als je trip in Christchurch begint raden we aan eerst een nacht in een hotel te verblijven, we verzorgen vervoer naar de overdrachtslocatie.

reizen door Nieuw ZeelandTips om vermoeidheid tijdens het autorijden te voorkomen:

  • Rij niet zelf binnen 24 uur na aankomst.
  • Zet de airco niet aan, maar doe de ramen open. Wat frisse lucht zal zorgen voor een helder hoofd en je zult je minder vermoeid voelen.
  • Drink genoeg water voordat je gaat rijden. Als het lichaam niet gehydrateerd genoeg is, zul je je vermoeid voelen. Drink daarom een glas koud water zodat je je weer lekker fris voelt.
  • Moet je lang autorijden? Las dan genoeg pauzes in omdat je van lang rijden vermoeid wordt en je concentratie zal flink afnemen. Neem liefst om de twee uur een korte pauze om lekker de benen te strekken. Dit zal de doorbloeding bevorderen en het resultaat is meer energie. In combinatie met een lekkere kop koffie kun je er weer even tegenaan.
  • Rijden er mensen mee? Wissel dan, indien mogelijk, om de zoveel tijd af met rijden. Terwijl er iemand anders rijdt, kun je even relaxen waardoor je daarna meer energie hebt.
    Ga niet met een lege maag de weg op omdat je je minder goed kunt concentreren als je lichaam niet de benodigde voedingsstoffen binnen heeft gekregen. Als je te vol zit, zul je je lui en slaperig voelen en dat is ook niet de bedoeling. Eet vooraf iets gezonds dat snel de nodige energie levert, bijvoorbeeld een banaan en/of noten.
  • Voel je je heel moe worden tijdens het rijden? Parkeer de auto dan op een veilige plaats en neem een korte power nap.
Scroll naar boven