Veel gestelde vragen

No results found.

Huur Informatie

Verhuren jullie fietsen of een kayak?

Nee. Wij denken dat je het best een kayak of fiets kunt huren. Waar je dan wilt fietsen, huur je dan de juiste maat fiets, of e-bike. Door gebruik te maken van een lokale verhuurder krijg je meteen alle benodigde informatie en vaak bieden ze een service dat je aan het eind van een route ook weer opgehaald kan worden. Onze campers zijn niet uitgerust met trekhaak of fietsenrek.
Fietsen, Kayaks mogen niet in de camper vervoerd worden.

Kan ik de camper overal ophalen, afgeven?

Bay of Islands Campervans heeft de unieke service dat de camper op ieder binnenlands vliegveld kan worden opgehaald of afgegeven (zodat wij weer naar huis kunnen!)

Waarom zou ik een volledige verzekering nemen? Wanneer moet ik hiertoe besluiten?

Ruit en banden schade zijn veel voorkomend in Nieuw Zeeland door los grind op de wegen, zelfs de veel gebruikte doorgaande wegen. Gemiddeld komt een op de drie campers terug met enige vorm van schade. Het afsluiten van de ‘Value Pack’ optie geeft gemoedsrust te weten dat je verzekerd bent in het ongelukkige geval van schade aan het voertuig. Het afsluiten van de ‘Value Pack’ optie kan tot een week voor overdracht.

Hoeveel moet ik aan Diesel toeslag betalen?

Wij berekenen de diesel toeslag over de gereden kilometers achteraf, je betaald dus alleen voor de daadwerkelijk gereden kilometers. Voor meer informatie over deze kosten klik hier Als je de ‘Value Pack’ optie hebt gekozen is er geen diesel toeslag te betalen..

Hoe kan ik betalen?

Wij adviseren gebruik te maken van internationale overschrijving via de bank voor de hoofdsom. Als je de aanbetaling per credit card betaald is dit vaak goedkoper dan via de bank. Informatie hierover sturen we met het huurcontract. Het is mogelijk per VISA of Mastercard te betalen, de extra kosten hiervoor zijn 2.9%.

Wanneer moet ik betalen?

De aanbetaling is 20% bij boeking om de reservering te bevestigen. Het volledige bedrag moet 42 dagen voor aanvang camperhuur op onze rekening verschijnen. Wij zenden een herinnering wanneer definitieve betaling nodig is.

Heb ik een speciaal rijbewijs nodig?

NEE. Een normaal (B)rijbewijs is voldoende en moet in persoon getoond worden als de camper wordt opgehaald.
Het rijbewijs moet volledig in het Engels gesteld zijn, ook de categorie verklaring. Nederlandse rijbewijzen hebben deze informatie niet, een Internationaal rijbewijs is te verkrijgen bij de ANWB.

Waarmee komt de camper uitgerust?

De camper is geheel verzekerd (eigen risico van toepassing), ongelimiteerde km’s, extra bestuurder, transport aan begin en eind van de huurovereenkomst naar de afgesproken plaats. Uitgebreide wegenkaart, GPS, volle gasfles, schoonmaak, 24 uurs AA wegenwacht service, buiten-stoelen, buiten-tafel, BBQ, beddengoed, keukenmateriaal inclusief potten en pannen, borden, bestek, glazen.
Ook ontbreekt WIFI niet in onze campers. Betaald of gratis, dit ligt aan de verzekeringsoptie die je kiest. Uiteraard zijn er gebieden (de mooiste;-) waar geen telefoon of internet bereik is.

Zijn er wegen waarop de campervan niet mag komen?

Toegestaan:

  • Alle openbare wegen en
  • Toegangswegen naar DOC-campingplaatsen
  • Gravel wegen (aangepaste snelheid)


Niet toegestaan zijn:

  • Ball Hutt Road (Mt Cook)
  • Skippers Road (Queenstown)
  • Ninety Mile Beach (Northland)
  • All roads north of Colville (Coromandel Peninsula)


Daarnaast is het niet toegestaan door rivieren, over het strand, of door zout water te rijden, of over wegen die in een dusdanige toestand verkeren dat het waarschijnlijk is dat er schade ontstaat.

Hoe oud moet ik zijn om een camper bij Camperverhuur Nieuw Zeeland te huren?

Minimaal 25 jaar en minstens een jaar in het bezit van een volledig rijbewijs. Heb je korter dan een jaar je rijbewijs, dan is er een extra eigen risico van NZ$1000

Wat kost een extra bestuurder?

NIETS! Extra bestuurders zijn in inbegrepen. Om gedekt te zijn via onze verzekering moet eenieder die de camper bestuurd vooraf op het huurcontract geregistreerd worden.

Kan ik muziek van mijn telefoon afspelen op de radio?

Je kunt je telefoon aansluiten op het entertainment-systeem via bluetooth.

Mag er gerookt worden in de camper?

Nee, in onze campers mag niet gerookt worden! Ook vapen of e-sigaretten zijn niet toegestaan

Wat zit er allemaal in de camper?

Alle voertuigen zijn volledig uitgerust met: Kussens & Dekbedden, Lakens (2x), handdoeken (4x), kookgerei, potten / pannen / koekenpan, borden en kommen, kopjes en glazen, schaar, vaatdoekje, afwasborstel, thee &  handdoeken, broodrooster, bestek, blikopener, koffieplunger, snijplank, kledinghangers, waslijn & knijpers, emmer, stoffer & blik, brandblusser, vuil & vers waterslang, volle LPG fles, WIFI (data niet inbegrepen, tenzij er Value Pack afgesloten is)

Ik heb nog nooit in een camper gereden. Wat moet ik weten?

Onze campers zijn eenvoudig om te rijden en zijn voorzien van alle extra veiligheid die je van een moderne auto mag verwachten, waaronder ABS en airbags. Er zijn geen beperkingen aan de maximumsnelheid (100 km/hr), maar deze is praktisch lang niet altijd haalbaar!
Als je bewust bent van de hoogte en het feit dat je breder bent dan een normale auto is het als rijden in een normale auto. Parkeren in een parkeergarage is een BIG NO-NO!

BezoekersVisum, toeristenvisum, NZeTA

Door ‘Visa Waiver Countries’ moet er een visum aangevraagd worden. Nederland and Belgie vallen hieronder. Informatie vind je hier.

Hoeveel kost het mij als ik een ongeluk heb?

Dit kan tot NZ$7500 per ongeval oplopen, tenzij er een extra verzekering is afgesloten met lager eigen risico.

Iedere schade moet binnen 24 uur gemeld worden, mechanische, maar ook rijdbare schade en ‘cosmetische’ schade.

Omdat het verzekeren van motorrijtuigen niet verplicht is in Nieuw-Zeeland zijn kosten voor schade veroorzaakt door een derde mogelijk niet verhaalbaar en voor jou kosten! Ongeveer 250.000 bestuurders rijden op Nieuw-Zeelandse wegen zonder verzekering.

Kies je camper

Hoe groot is het bed?

Alle Bay of Islands Campervans hebben een vast bed, dit betekent dat je niet iedere avond je zitje moet verbouwen om te gaan slapen!

  • Explorer: 200 × 135 / 115 cm Hoogwaardige matras op lattenbodem voor verhoogd ligcomfort
  • Seeker:    205 × 135 / 100 cm Hoogwaardige matras op lattenbodem voor verhoogd ligcomfort
Is er een TV? Hoe zit het met de ontvangst?

De Seeker is uitgerust met een TV / DVD-speler. Om veiligheidsredenen, is tv kijken tijdens het rijden niet toegestaan!

Als je Value pack afgesloten hebt, of appart Wifi-data hebt afgesloten, dan kun je ook online kijken. Houd er wel rekening mee dat dit natuurlijk veel data kost en als je over de limiet gaat, wordt de snelheid beperkt.

Als ik vrij kampeer, wat werkt er dan wel of niet?

Alles om te kunnen kamperen. De koelkast, verlichting in het woonvertrek, warm water, verwarming oven en (Seeker: TV / DVD-speler), alles werkt gewoon. Netstroom is allen nodig voor het opladen van een computer of telefoon, camera.

Hoe lang gaan de (huis)accu’s mee?

In het algemeen kun je voor minimaal 48 uur van alle faciliteiten gebruik maken zonder aangesloten te zijn op net-stroom.
Zelfs bij kleine afstanden rijden worden de accu’s bijgeladen. We raden aan elke tweede of derde nacht te overnachten op een powered site om de accu’s volledig op te laden.

De auto wordt aangedreven door een andere batterij, dus zelfs wanneer de huis batterij leeg is, ben je in staat de motor te starten.

Is er verwarming, airconditioning in de campers?

Ja, alle campers van Bay of Islands Campervans zijn goed geïsoleerd en voorzien van (hetelucht)verwarming. De verwarming maakt reizen in het voor en najaar uitermate comfortabel, ook als je kampeert. Airconditioning is aanwezig in de bestuurderscabine tijdens het rijden (de motor moet draaien)

Nieuw Zeeland info

Wat zijn de verkeers regels in Nieuw Zeeland?

In Nieuw Zeeland rijden we aan de linkerkant van de weg, het merendeel van de verkeersregels is gelijk aan Europa. Het gebruik van mobiele telefoon tijdens het rijden is illegaal. In onze campers is een brochure van het Transport Agentschap met enkele basisregels aanwezig bij vertrek. Verder adviseren we de Nieuw-Zeelandse Transport Agency website te bekijken voordat je Nederland verlaat.

Moet ik de overtocht tussen de eilanden reserveren?

Wij adviseren dit wel te doen in december en januari, daarbuiten is 1 a 2 dagen voldoende. Het kan zelfs bij aankomst in de haven, maar dan loop je natuurlijk de kans dat de boot vol zit. Meer informatie hierover vind je hier op onze website.

Moet ik campings reserveren?

Normaal gesproken is het niet nodig campings te boeken in Nieuw Zeeland m.u.v. de week voor en 2 weken na Kerst. In deze periode zijn vooral de campings bij populaire stranden druk, omdat dan ook de Kiwi’s vakantie hebben en er op uit trekken. 

Waar kan ik meer informatie over Nieuw Zeeland vinden?

Meer informatie, met inbegrip van seizoenen, feestdagen, beste tijden om te reizen en rondreizen vind je op onze website. Als je eenmaal bij ons hebt geboekt voorzien we je van handige links en onze persoonlijke kennis om je reis tot een onvergetelijke ervaring te maken!

Kan ik de Nederlandse stekkers inpluggen in het stopcontact?

Nee, New Zealand heeft andere stekkers dan Nederland en België. Er is dus een adapter nodig om je meegenomen apparatuur aan te sluiten. Er is wel de mogelijkheid om via USB bv je telefoon op te laden.

Hoeveel kilometer leg ik af per uur?

Reistijden en afstanden in Nieuw-Zeeland worden vaak verkeerd ingeschat. Snelwegen (behalve rond een paar steden) zijn vergelijkbaar met 80 km wegen in Europa of Australië. Gebruik een gemiddelde van 60 kilometer afgelegde afstand per uur als je reistijd wilt berekenen. Met andere woorden: afstanden in Nieuw-Zeeland zullen worden berekend in uren en minder in de afgelegde afstand.

Mag ik overal kamperen?

Omdat onze campers zijn gecertificeerd mag je vrij kamperen op plaatsen waar dat is toegestaan. Respecteer a.u.b. plaatselijke verordeningen.

Heb je een visum nodig voor Nieuw Zeeland?

Ja, er moet een NZETA aanvragen. Dit kun je online doen. Meer informatie voor Nieuw-Zeeland kun je vinden op de immigration website.
Maak je een stop(over) in Australië? Waarschijnlijk moet je ook daar een visum voor aanvragen. Kijk dit goed na in de voorwaarden van het ticket, of vraag na bij een reisbureau. 

Is het makkelijk contact te hebben met thuis blijvers? Wifi?

Om in contact te blijven, of een camping plaats te boeken enz. is er een mobiele telefoon met Nieuw Zeelands nummer. Ook zijn onze campers uitgerust met onboard wifi, waardoor je gemakkelijk je eigen mobiele apparaten kan blijven gebruiken. Internet data is inclusief wanneer je de ‘Value Pack’ optie hebt gekozen, zo niet dan d.m.v. betaling vooraf.

BezoekersVisum, toeristenvisum, NZeTA

Door ‘Visa Waiver Countries’ moet er een visum aangevraagd worden. Nederland and Belgie vallen hieronder. Informatie vind je hier.

Onderweg

Wat zijn de verkeers regels in Nieuw Zeeland?

In Nieuw Zeeland rijden we aan de linkerkant van de weg, het merendeel van de verkeersregels is gelijk aan Europa. Het gebruik van mobiele telefoon tijdens het rijden is illegaal. In onze campers is een brochure van het Transport Agentschap met enkele basisregels aanwezig bij vertrek. Verder adviseren we de Nieuw-Zeelandse Transport Agency website te bekijken voordat je Nederland verlaat.

Hoe vindt ik mijn weg?

Om gemakkelijk de weg te vinden: Alle campers, motorhomes hebben Gps-navigatie (zonder bijbetaling!) Naast de GPS is er een gedetailleerde wegenkaart, zodat je goed overzicht kunt houden. Door gebruik te maken van de campermate app vind je eenvoudig campings, DOC-campings, dump stations en bezienswaardigheden.

Hoe en waar moet ik de vuil water en toilet tanks legen?

Bij het ophalen van de camper geven we uitleg hoe je de toiletcassette moet legen. Als je de campermate app gebruikt kun je gemakkelijk ‘dump stations’ vinden. Ook commerciële campings hebben goede voorzieningen hiervoor, DOC-campings meestal niet.

Moet ik campings reserveren?

Normaal gesproken is het niet nodig campings te boeken in Nieuw Zeeland m.u.v. de week voor en 2 weken na Kerst. In deze periode zijn vooral de campings bij populaire stranden druk, omdat dan ook de Kiwi’s vakantie hebben en er op uit trekken. 

Wat als ik pech onderweg heb?

Bay of Islands Campervans is aangesloten bij een 24-uurs wegenwacht service via de ‘Automobile Association’, zeg maar de Nieuw-Zeelandse ANWB.

Hoe lang gaat een gasfles mee?

Je gebruikt gas om te koken, warm water, verwarming en de koelkast. In de zomer, als je geen verwarming nodig hebt, gaat de 9-Kg gas fles normaal gesproken 3 – 4 weken mee, in de winter gemiddeld 2 weken. Vullen kan bij bijna alle benzinestations met LPG, en wordt voor je gedaan.

Hoeveel kilometer leg ik af per uur?

Reistijden en afstanden in Nieuw-Zeeland worden vaak verkeerd ingeschat. Snelwegen (behalve rond een paar steden) zijn vergelijkbaar met 80 km wegen in Europa of Australië. Gebruik een gemiddelde van 60 kilometer afgelegde afstand per uur als je reistijd wilt berekenen. Met andere woorden: afstanden in Nieuw-Zeeland zullen worden berekend in uren en minder in de afgelegde afstand.

Mag ik overal kamperen?

Omdat onze campers zijn gecertificeerd mag je vrij kamperen op plaatsen waar dat is toegestaan. Respecteer a.u.b. plaatselijke verordeningen.

Waar bewaar ik mijn waardevolle spullen?

Alle campers hebben een documenten safje om paspoort ed. veilig in op te bergen. Wij raden aan geen (emotioneel) waardevolle sieraden ed. mee te nemen op reis.

Hoeveel is het brandstof verbruik?

Alle Bay of Islands Campers rijden op diesel, en verbruiken tussen 9-11 liter/100 km. Diesel is goedkoper dan benzine in Nieuw-Zeeland. Er is een diesel belasting te betalen, maar niet als je de Value Pack afgesloten hebt.

Scroll to Top