Rondreis door Nieuw Zeeland

Waarom naar Nieuw-Zeeland

Rondreis door Nieuw ZeelandEen rondreis door Nieuw-Zeeland maak je niet ieder jaar en in een camper rijden is voor de meeste mensen ook iets nieuws. De natuur behoort tot de mooiste ter wereld, misschien is het wel de mooiste. De inwoners zijn ontzettend vriendelijk, er is weinig criminaliteit en het reizen is bijzonder gemakkelijk. Nieuw-Zeeland is geen goedkope bestemming, maar wel een van de meest fascinerende die je kunt bezoeken.

Besneeuwde bergtoppen, tropische stranden, gletsjers, pittoreske meren, eeuwenoude regenwouden, gigantische bergpassen en oogstrelende fjorden. Welkom in Nieuw-Zeeland, het land dat jaar in, jaar uit in de top 10 van mooiste landen ter wereld staat. Ze noemen het land niet voor niets ‘Godzone’, en eerlijk toegegeven. Het land heeft wel iets hemels.

Een goede planning voor je Nieuw-Zeeland trip is nog niet zo gemakkelijk. Als je wilt kunnen we je helpen vanuit onze persoonlijke ervaring. Samen maken we er dan de perfecte trip van!

Waar zien we jou met je camper in New Zealand?

Reizend door Nieuw-Zeeland kun je onder andere naar Auckland, Rotorua, Abel Tasman Nationaal Park, Fox Glacier, Queenstown en Christchurch. In Nieuw-Zeeland volgen de overweldigende landschappen elkaar bovendien in verrassend tempo op: van lieflijke, tropisch ogende baaien, spuitende geisers, kleurrijke vulkanen, indrukwekkende gletsjers, besneeuwde bergen, immense fjorden en dampende modderpoelen tot uitgestrekte stranden en diepe regenwouden.

Waar gaan we heen, wat gaan we doen. Zelfs als je van dag tot dag leeft, en wel ziet waar je uitkomt er zullen plaatsen zijn die je niet wilt missen. Bedenk vooraf wat je verwachtingen zijn, dat bespaart veel tijd als je eenmaal onderweg bent.

Rondreis door Nieuw ZeelandWat ga je doen op je vakantie?

Om te beginnen sturen we links met interessante plaatsen en activiteiten om je planning te starten. Als je gerichte interesses hebt, geef die dan door, zodat we gepaste informatie kunnen verstrekken. Hou je van wandelen en het ‘ruigere buiten leven?’ Kijk dan eens in de NZ-Frenzy boekjes om een idee te krijgen van geweldige dagtochten. Niet zo sportief, meer van het relaxte? Er zijn 107 Thermal Hot Pools en natuurlijke bronnen om helemaal tot rust te komen.

Bevestig je route

Als je de route min of meer op papier hebt, zullen we tips en aanvullingen geven om ervoor te zorgen dat je onderweg niets mist. Nu de trip bekend is wil je misschien naar geschikte campings kijken. Met meer dan 250 openbare campings, zie je bijna de bomen door het bos niet meer. Om je een handje op weg te helpen, kun je deze handige camping app downloaden op je telefoon. Ga je naar beide eilanden dan is het ook goed om naar de overtocht te kijken. Er zijn twee maatschappijen Interislander of  Bluebridge die je met camper en al over The Cook Strait zetten.

Zorg ervoor dat je plezier maakt op je Nieuw Zeeland Camper vakantie!

Hangi Nieuw ZeelandDoor heel Nieuw-Zeeland zijn veel geweldige activiteiten zowel op het  landwater of air-based, en vergeet vooral de ‘world famous Bungy jump‘ niet. Op diverse plaatsen is er de mogelijkheid deel te nemen aan Maori Culture, of een Hangi (eten in de grond gekookt) te proeven.

Heb je speciale interesses – cultuur, wijn, of misschien Hobbit, we helpen graag om dit in je route op te nemen of je geniet gewoon van alles een beetje. Er is geweldig veel te beleven in Nieuw-Zeeland, met wat hulp van Rob en Nick zal ook jij profiteren van Bay of Islands Campervans, your dream holiday will be much easier to plan!


Top Tips Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is een westers land. Daardoor is het reizen best makkelijk. Mensen helpen je graag en een bus of trein boeken is, zeker online, erg makkelijk. Dat maakt het reizen een stuk makkelijker, maar zeker niet minder spannend.

  • Reken minimaal een paar dagen extra voor vervoer. De wegen in Nieuw-Zeeland zijn goed, maar door de oogverblindende natuur wil je nog wel eens langer blijven dan gedacht?
  • ATM’s(geldautomaten) zijn niet overal te vinden, neem dus genoeg cash mee (NZD dollars) Dat heb je bv nodig om een DOC camping af te rekenen.
  • Huur een camper van Bay of Islands Campervans
  • ‘Like us’ op Facebook en lees geregeld leuke artikelen over Nieuw-Zeeland per camper.  

Een ding is duidelijk: Nieuw-Zeeland is een ideaal land om met de camper te ontdekken.

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
bezoekersvisum Nieuw Zeweland

Bezoekersvisum nodig?

Reizen naar Nieuw-Zeeland? Controleer of je een bezoekersvisum (NZeTA) nodig hebt. In dezelfde aanvraag betaal je meteen je toeristenbelasting. Hieronder staat hoe: Verwacht maximaal 72 uur voor verwerking, maar dit kan slechts 10 minuten duren.

Read More »
Camper huren Nieuw Zeeland

Camper Huren Nieuw Zeeland Video

Seeker Camper Nieuw Zeeland Onze Seeker camper is de grotere broer van de Explorer. Uitermate geschikt voor vrij kamperen in Nieuw Zeeland (freedom camping) Voorzien van zonnepaneel, led verlichting en een grote koelkast die ook

Read More »
Wandelen Nieuw-Zeeland

Wandelen in Nieuw Zeeland

Beleef de natuur van Nieuw-Zeeland door te gaan wandelen…  Voor veel bezoeker staat Nieuw-Zeeland gelijk aan wandelen. Er zijn ontelbare (ook korte) routes om te  wandelen in Nieuw Zeeland, en je hoeft geen ​​atleet te zijn

Read More »

Whakaari – White Island

Een actief vulkanisch eiland Gelegen 49 kilometer uit de kust van Whakatane in the Bay of Plenty ligt White Island. Vanaf het vaste land is dit eiland op een mooie dag goed te zien met

Read More »
Scroll naar boven