10 thematische wegen door Nieuw Zeeland.

Wil je Nieuw-Zeeland met een camper gaan verkennen, maar weet niet waar te beginnen? Er zijn 10 thematische, door borden aangegeven routes om uit te kiezen. De borden vind je overal langs onze ‘snelwegen’, maar volgens Nederlandse normen zijn dit eigenlijk ‘Provinciale-wegen’. Je komt menig 1-baans brugje tegen!

  1. 10 thematische wegen door Nieuw Zeeland.De Twin Coast Discovery Highway loopt noordwaarts van Auckland en volgen de kust naar Cape Reinga en weer terug. De oostkust gaat langs prachtige stranden, slaperige strand-plaatsjes en haventjes waar vandaan je diverse boottrips kunt maken. De westkust is een dunbevolkt gebied, ongerepte stranden en bossen met reuzen kauri bomen.
  2. Beginnend in Auckland, Nieuw-Zeeland’s grootste stad, voert de Thermal Explorer Highway je door de Waikato regio naar het geothermische Rotorua. Na Lake Taupo is het nog maar een klein stukje naar Tongariro National Park om vervolgens over een heuvel formatie aan te komen in het wijnlandschap van Napier en Hastings.
  3. De Pacific Coast Highway begint ook in Auckland, waar het merendeel van internationale bezoekers aankomen. Het Coromandel Peninsula volgt, met stranden en ongerepte bossen. Na het goudzoekers stadje Waihi, vervolgt de weg richting de Bay of Plenty, langs Tauranga and Whakatane. Hierna ga je helemaal rond de East Cape naar Hawke’s Bay, eindigend in Napier. Vanaf hier kun je vervolgens de weer de Thermal Explorer Highway richting Auckland, of de Classic New Zealand Wine Trail richting Wellington.
  4. De Forgotten World Highway loopt van Stratford naar Taumarunui. Het kronkeld (gedeeltelijk onverhard!) over vier bergkammen, door een spookachtige 1-baans tunnel en langs een rivier die meanderend door een ravijn. Het enige plaatsje van betekenis is Whangamomona, waar het historisch hotel bekendstaat voor zijn gastvrijheid.
  5. Het is bijna onmogelijk te verdwalen op de Surf Highway 45 – de route volgt simpelweg de kust. Alle wegen hiervandaan lopen naar de kust of de berg. Als je begint in New Plymouth, kom je langs de plaatsjesOakura, Okato, Pungarehu en Oanui voor je aankomt in Opunake, waar de meeste bevolking woont voor Hawera.
  6. The Alpine Pacific Triangle is een wegroute op het zuider eiland, 370 kilometer lang en gaat door drie gebieden  – Waipara naar Hanmer Springs via State Highway 7, Hanmer Springs naar Kaikoura via State Highway 70 en Kaikoura naar Waipara via State Highway 1. Je kunt de route oppakken vanaf de noord, zuid en westkant.
  7. Inland Scenic Route 72 loopt van Rangiora, noord van Christchurch, naar het agrarische gebied van Oxford. De weg vervolgt over de voet van de alpen naar Mount Hutt, Canterbury’s belangrijkste skie gebied. Vervolgens Mount Somers, voor een tocht door de bergen. Daarna is het de Rangitata River naar Geraldine, waar je de route kunt vervolgen via State Highway 1 of meer landinwaards naar Mount Cook.
  8. Startend in het historische stadje Dunedin, de Southern Scenic Route volgt de wilde kust richting Invercargill, en vervolgens noordwestelijk richting Manapouri en Te Anau. Hoogtepunten  zijn mogelijke ontmoetingen met Highlights could include sea life encounters along the Catlins Coast, een expeditie naar Stewart Island, lake cruises en een wandeling op de Tuatapere Humpridge Track – een van Nieuw-Zeeland’s nieuwste wandelroutes.
  9. De Classic New Zealand Wine Trail is aangegeven met borden 380 km (240 mile) een self-drive die reizigers weg lijdt van gebaande routes. Reis door vijf van de meest interessante en schilderachtige gebieden, waaronder drie grote wijngebieden die goed zijn voor meer dan 70% van de wijnproductie van Nieuw-Zeeland. Terwijl de belangrijkste focus van de reis wijn en eten is, er zijn ook allerlei culturele ervaringen.
  10. Ten westen van Christchurch, volgt deze 255-kilometer lange State Highway 73 de rivierbedding voordat je omhoog gaat en de Zuidelijke Alpen doorkruist via Porters Pass en Arthur’s Pass National Park. Hoogtepunten van de Great Alpine Highway zijn onder andere de indrukwekkende kloven langs de Waimakariri en Otira rivier, rijdend langs de Otira Viaduct zie je  natuurwonderen, zoals de Castle Hill Rocks en Cave Stream Reserve. Je komt langs bergmeren, sprookjesachtige watervallen en uitzichten met fascinerende wolkenpartijen.

10 thema routes door Nieuw Zeeland, ontdek ze allemaal!

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
bezoekersvisum Nieuw Zeweland

Bezoekersvisum nodig?

Reizen naar Nieuw-Zeeland? Controleer of je een bezoekersvisum (NZeTA) nodig hebt. In dezelfde aanvraag betaal je meteen je toeristenbelasting. Hieronder staat hoe: Verwacht maximaal 72 uur voor verwerking, maar dit kan slechts 10 minuten duren.

Read More »
Camper huren Nieuw Zeeland

Camper Huren Nieuw Zeeland Video

Seeker Camper Nieuw Zeeland Onze Seeker camper is de grotere broer van de Explorer. Uitermate geschikt voor vrij kamperen in Nieuw Zeeland (freedom camping) Voorzien van zonnepaneel, led verlichting en een grote koelkast die ook

Read More »
Wandelen Nieuw-Zeeland

Wandelen in Nieuw Zeeland

Beleef de natuur van Nieuw-Zeeland door te gaan wandelen…  Voor veel bezoeker staat Nieuw-Zeeland gelijk aan wandelen. Er zijn ontelbare (ook korte) routes om te  wandelen in Nieuw Zeeland, en je hoeft geen ​​atleet te zijn

Read More »

Whakaari – White Island

Een actief vulkanisch eiland Gelegen 49 kilometer uit de kust van Whakatane in the Bay of Plenty ligt White Island. Vanaf het vaste land is dit eiland op een mooie dag goed te zien met

Read More »
Scroll naar boven