fbpx

Please, leave this field blank:
Loading...
VIEW MOTORHOMES GET YOUR QUOTE

Internationaal rijbewijs (IRB) is verplicht in Nieuw Zeeland!

Welke rijbewijs is nodig om een camper te mogen besturen?

Ookal ben je misschien voor een korte tijd in Nieuw-Zeeland, er zijn een aantal regels waaraan je moet voldoen om deel te mogen nemen aan het verkeer. Voor onze campers heb je een B-rijbewijs nodig (normale auto).

  • Het Nederlandse, Belgische, Duitse etc rijbewijs is zonder IRB (internationaal rijbewijs) niet geldig in Nieuw-Zeeland. Het IRB model 1949 is vereist.
    Heb je geen IRB, dan moet je rijbewijs voorzien zijn van een Engelse vertaling.

Een vertaling van je rijbewijs kan worden uitgegeven door:

  • Een vertaler goedgekeurd door de NZ Transport Agency
  • Een diplomatieke vertegenwoordiger bij een hoge commissie, ambassade of consulaat; of
  • De autoriteit die uw buitenlandse vergunning heeft afgegeven (een IRB kan als vertaling aanvaardbaar zijn). Voor Nederland is dit de ANWB, voor Belgie het gemeente kantoor.

Het is belangrijk te weten dat als je wordt betrapt op rijden zonder een aanvaardbare Engelse vertaling (IRB), je mogelijk wordt vervolgd voor het rijden zonder vergunning of voor het rijden zonder een toepasselijk rijbewijs. Je bent aansprakelijk voor een boete van NZ $ 400, of tot NZ $ 1.000 als je voor de rechter bent veroordeeld.

De politie heeft ook de macht om een rijbewijs zonder IRB in te trekken tot ze een beëdigd vertaling gezien hebben. Kosten van een beëdigd vertaler beginnen bij NZ$200

Als je toch blijft rijden nadat je een rij-ontzeging hebt, wordt het voertuig waarmee je rijdt gedurende 28 dagen inbeslag genomen, op kosten van de eigenaar van het voertuig, en verhaald op de huurder. Je loop ook het risico niet gedekt te worden door je verzekering in het geval van een ongeval.

Print Friendly, PDF & Email
FacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Previous Posts that you might also find interesting:

Backlinks naar Nederlandse website

Hier staan links van Nederlandse websites die ons steunen: camperverhuur startpagina – Gratis link toevoegen Dochterpaginas.nl nieuw-zeeland.vakantieshopper Gratis link toevoegen campers1 opzijnbest.nl nieuwzeeland links Expertpagina.nl[...]

Find out more
2020 Camper Huren Nieuw Zeeland.