Reistijden en afstanden

Reistijden en afstandenReistijden en afstanden in Nieuw-Zeeland worden nogal eens verkeerd ingeschat. Snelwegen zijn hier met uitzondering rond een paar steden vergelijkbaar met  80 km wegen in Nederland.
Natuurlijk mag je volgens de wet meestal 100 km per uur rijden, maar of dit altijd mogelijk en veilig is?!

Ga bij het berekenen van de rijstijd uit van een gemiddelde van 60 kilometer afgelegde afstand per uur. 

Anders gezegd reisafstanden in Nieuw-Zeeland worden berekend in uren en minder in de af te leggen afstand. Bergen, bochten bijna alleen maar tweebaans wegen verhinderen je om even snel van A naar B te gaan. Maar, je bent toch op vakantie? Neem de tijd geniet van het rijden zelf!

Een van de redenen om een camper te huren is natuurlijk dat je onderweg overal kunt stoppen om te genieten van het geweldige uitzicht en ondertussen even koffie kan zetten of een lunch verzorgen.

Haal de stoelen uit de “kofferbak” en geniet echt van de omgeving. Met een beetje mazzel heb je dat uitzicht voor jezelf.

Het rijden gaat niet alleen langzamer dan je gewend bent, het is ook vermoeiend, de indrukken, het links rijden en smalle wegen: Alles bij elkaar vermoeiend. Wij adviseren dan ook regelmatig ergens wat langer te blijven dan aankomen, overnachten en weer door.

Geniet van het uitzicht, ga wandelen, zwemmen of haal een ijsje in dat leuke plaatsje en kom echt tot rust.

Uiteindelijk gaat er toch niet om hoeveel je gereden hebt tijdens je vakantie, maar om de ervaringen die je hebt opgedaan?

In de tabel hiernaast is het dikgedrukte getal het aantal kilometers, daaronder de rijtijd.

Er zijn verschillende calculators om de rijstijd te berekenen.  Klik hier voor het berekenen van afstanden en kijk vooral naar de reistijd.

Maak je gebruik van Google Maps om je route uit te zetten? Vergelijk dan later nog even wat rijtijden op een Nieuw-Zeelandse rijtijden calculator, je zult zien dat Google Maps vaak minder tijd berekend. Dit komt, omdat ze er vanuit gaan dat op een 100 km weg ook daadwerkelijk 100 km per uur gereden kan worden. Iets waar zelfs Max Verstappen waarschijnlijk niet in staat is!

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
bezoekersvisum Nieuw Zeweland

Bezoekersvisum nodig?

Reizen naar Nieuw-Zeeland? Controleer of je een bezoekersvisum (NZeTA) nodig hebt. In dezelfde aanvraag betaal je meteen je toeristenbelasting. Hieronder staat hoe: Verwacht maximaal 72 uur voor verwerking, maar dit kan slechts 10 minuten duren.

Read More »
Camper huren Nieuw Zeeland

Camper Huren Nieuw Zeeland Video

Seeker Camper Nieuw Zeeland Onze Seeker camper is de grotere broer van de Explorer. Uitermate geschikt voor vrij kamperen in Nieuw Zeeland (freedom camping) Voorzien van zonnepaneel, led verlichting en een grote koelkast die ook

Read More »
Wandelen Nieuw-Zeeland

Wandelen in Nieuw Zeeland

Beleef de natuur van Nieuw-Zeeland door te gaan wandelen…  Voor veel bezoeker staat Nieuw-Zeeland gelijk aan wandelen. Er zijn ontelbare (ook korte) routes om te  wandelen in Nieuw Zeeland, en je hoeft geen ​​atleet te zijn

Read More »

Whakaari – White Island

Een actief vulkanisch eiland Gelegen 49 kilometer uit de kust van Whakatane in the Bay of Plenty ligt White Island. Vanaf het vaste land is dit eiland op een mooie dag goed te zien met

Read More »
Scroll naar boven