Rijtijd calculator

Reistijden en afstanden

Reistijden en afstandenReistijden en afstanden in Nieuw-Zeeland worden nogal eens verkeerd ingeschat. Snelwegen zijn hier met uitzondering rond een paar steden vergelijkbaar met  80 km wegen in Nederland.
Natuurlijk mag je volgens de wet meestal 100 km per uur rijden, maar of dit altijd mogelijk en veilig is?!

Ga bij het berekenen van de rijstijd uit van een gemiddelde van 60 kilometer afgelegde afstand per uur. 

Anders gezegd reisafstanden in Nieuw-Zeeland worden berekend in uren en minder in de af te leggen afstand. Bergen, bochten bijna alleen maar tweebaans wegen verhinderen je om even snel van A naar B te gaan. Maar, je bent toch op vakantie? Neem de tijd geniet van het rijden zelf!

Een van de redenen om een camper te huren is natuurlijk dat je onderweg overal kunt stoppen om te genieten van het geweldige uitzicht en ondertussen even koffie kan zetten of een lunch verzorgen.

Haal de stoelen uit de “kofferbak” en geniet echt van de omgeving. Met een beetje mazzel heb je dat uitzicht voor jezelf.

Het rijden gaat niet alleen langzamer dan je gewend bent, het is ook vermoeiend, de indrukken, het links rijden en smalle wegen: Alles bij elkaar vermoeiend. Wij adviseren dan ook regelmatig ergens wat langer te blijven dan aankomen, overnachten en weer door.

Geniet van het uitzicht, ga wandelen, zwemmen of haal een ijsje in dat leuke plaatsje en kom echt tot rust.

Uiteindelijk gaat er toch niet om hoeveel je gereden hebt tijdens je vakantie, maar om de ervaringen die je hebt opgedaan?

In de tabel hiernaast is het dikgedrukte getal het aantal kilometers, daaronder de rijtijd.

Er zijn verschillende calculators om de rijstijd te berekenen.  Klik hier voor het berekenen van afstanden en kijk vooral naar de reistijd.

Maak je gebruik van Google Maps om je route uit te zetten? Vergelijk dan later nog even wat rijtijden op een Nieuw-Zeelandse rijtijden calculator, je zult zien dat Google Maps vaak minder tijd berekend. Dit komt, omdat ze er vanuit gaan dat op een 100 km weg ook daadwerkelijk 100 km per uur gereden kan worden. Iets waar zelfs Max Verstappen waarschijnlijk niet in staat is!

Share this post
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Whakaari – White Island

Een actief vulkanisch eiland Gelegen 49 kilometer uit de kust van Whakatane in the Bay of Plenty ligt White Island. Vanaf het vaste land is dit eiland op een mooie dag goed te zien met

Read More »

Rondreis door Nieuw Zeeland

Waarom naar Nieuw-Zeeland Een rondreis door Nieuw Zeeland maak je niet ieder jaar en in een camper rijden is voor de meeste mensen ook iets nieuws. De natuur behoort tot de mooiste ter wereld, misschien

Read More »

Leer de verkeersregels

Om te oefenen met de verkeersregels kun je een handige test. Beantwoord 10 vragen en zie hoe je scoort. Bij foute antwoorden wordt je doorverwezen naar de officiële ‘New-Zealand Road Code’ voor meer informatie. Je

Read More »

USB lader aansluitingen

Onze campers zijn voorzien van USB-opladers. Niet alleen een oplader in het dashboard waar vroeger de sigaretten aansteker zat, ook een oplader in het woongedeelte van de camper. Je kunt dus altijd en overal je

Read More »
Scroll to Top