Drinkwater Nieuw Zeeland

Kraanwater veilig te drinken?

Veel mensen vragen of het water in Nieuw-Zeeland veilig is, kan ik gewoon kraanwater drinken? Het antwoord is: JA. Kraanwater in Hotels, B&B’s, Campings e.d. kan zonder problemen gedronken worden.

Is al het water veilig te drinken in Nieuw-Zeeland?

Kraanwater veilig te drinken?Direct uit een beekje of rivier drinken is tegenwoordig af te raden, omdat het vaak besmet is met de “Giardia” bacterie. Een bacterie die je, netjes gezegd, nogal vaak het toilet laat opzoeken. Niet doen dus.
Wil je toch water uit een een beekje of riviertje drinken kook het dan voor minimaal drie minuten en laat het goed afkoelen. Pas dan worden de schadelijke bacteriën gedood.

Een andere mogelijkheid is om het water te zuiveren door een soort chloortabletten toe te voegen die te koop zijn bij de pharmacy’s. Ook is er bij kampeer-winkels (outdoor shops) een waterfilter te kopen om de Giardia bacterie er uit te filteren.

Kan ik het water uit de tank van de camper veilig drinken?

Ook hier is het antwoord: JA.
Echter…De watertank word regelmatig gespoeld en in de zomer kan de temperatuur in de tank flink oplopen… Voor koffie, thee, koken, douchen en toilet gebruik je gewoon het water uit de kraan/tank.

Een fris glas water kan je beter uit een fles halen, overal in supermarkten te koop, vanuit de koelkast is het ook nog eens lekker koel.
Omdat je nooit weet in hoeverre de waterslangen vervuild zijn is het aan te raden het water uit de tank niet zomaar te drinken. Om bijvoorbeeld buikloop te voorkomen. Het meest onvoorspelbare van de waterkwaliteit zit ‘m namelijk in de slangen. Deze zijn moeilijk controleerbaar op vervuiling en dat zijn juist de plaatsen die het meest vatbaar zijn voor bevuiling. Uiteraard kun je ook een fles vullen met kraanwater op een camping en deze in je koelkast leggen. Iedere camping heeft drinkwater beschikbaar.

Flessenwater:

Wil je toch flessenwater kopen, kijk dan eens naar het “huismerk” dit is vaak de goedkoopste per liter. Maar een aanbieding kan dit veranderen. Over het algemeen zijn aanbiedingen in de supermarkt ook echte aanbiedingen. Soms twee halen 1 betalen. Wij voorzien onze campers standaard van een kortingskaart voor alle Countdown supermarkten in Nieuw-Zeeland. Hier nog een leuk artikel over een waterflesje met een filter ingebouwd om altijd en overal veilig water bij de hand te hebben.

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
bezoekersvisum Nieuw Zeweland

Bezoekersvisum nodig?

Reizen naar Nieuw-Zeeland? Controleer of je een bezoekersvisum (NZeTA) nodig hebt. In dezelfde aanvraag betaal je meteen je toeristenbelasting. Hieronder staat hoe: Verwacht maximaal 72 uur voor verwerking, maar dit kan slechts 10 minuten duren.

Read More »
Camper huren Nieuw Zeeland

Camper Huren Nieuw Zeeland Video

Seeker Camper Nieuw Zeeland Onze Seeker camper is de grotere broer van de Explorer. Uitermate geschikt voor vrij kamperen in Nieuw Zeeland (freedom camping) Voorzien van zonnepaneel, led verlichting en een grote koelkast die ook

Read More »
Wandelen Nieuw-Zeeland

Wandelen in Nieuw Zeeland

Beleef de natuur van Nieuw-Zeeland door te gaan wandelen…  Voor veel bezoeker staat Nieuw-Zeeland gelijk aan wandelen. Er zijn ontelbare (ook korte) routes om te  wandelen in Nieuw Zeeland, en je hoeft geen ​​atleet te zijn

Read More »

Whakaari – White Island

Een actief vulkanisch eiland Gelegen 49 kilometer uit de kust van Whakatane in the Bay of Plenty ligt White Island. Vanaf het vaste land is dit eiland op een mooie dag goed te zien met

Read More »
Scroll naar boven