Whakaari – White Island

Een actief vulkanisch eiland

Whakaari / White IslandGelegen 49 kilometer uit de kust van Whakatane in the Bay of Plenty ligt White Island. Vanaf het vaste land is dit eiland op een mooie dag goed te zien met zijn grote rookwolk. Uiteraard moet je dit natuurgeweld van dichtbij gaan bekijken.

Helaas heeft er een uitbarsting plaatsgevonden (9 december 2019) en is het eiland voorlopig gesloten voor toeristen.
Toch willen we ons bezoek aan levende vulkaan graag delen.

Bezoek White Island

Whakaari - White IslandEr zijn twee mogelijkheden: per helikopter en per boot. De eerste optie is uiteraard de duurdere optie. Wij zijn per boot geweest en hebben een geweldige dag gehad en kunnen het iedereen aanbevelen! Onderaan dit blog vindt je een filmpje dat we gemaakt hebben van ons bezoek aan White island.

De tours naar White Island worden georganiseerd door White island Tours en beginnen bij het White Island Rendezvous motel

Parkeren kan voor de deur, maar je mag hier niet overnachten (freedom camping) Er zijn campings en gratis overnachtings- plaatsen op 10 to 15 minuten rijafstand.

De tour vindt plaats onder begeleiding van een gids in kleine(re) groepen. Zoals reeds gezegd een zeer indrukwekkende “uitje”.

Op de terugweg krijgt men een lunchpakketje aangeboden en een flesje water. Uiteraard kun je een rugzakje meenemen met eten en drinken als je dit wil. Let op: neem geen eten mee het eiland op, hooguit een flesje water.

White Island boot

  • Tours vertrekken dagelijks mist de weersomstandigheden het toelaten
  • Whakatane ligt 1,5 uur rijden van Rotorua en Tauranga
  • De tour is in totaal 6 uur dus reken op een hele dag!
  • Een boeking maken is noodzakelijk, liefst een paar dagen van tevoren!
  • Prijs per persoon ( 2015)  NZ$ 199
  • Blijft de avond na een bezoek aan het eiland overnachten in Ohope Beach

Kortom, een bezoek aan White Island was een “must do” als je op vakantie bent in Nieuw Zeeland. We hopen dat het ooit weer open gaat om te bezoeken.

Meer informatie over het eiland vind je hier op Wikipedia

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
bezoekersvisum Nieuw Zeweland

Bezoekersvisum nodig?

Reizen naar Nieuw-Zeeland? Controleer of je een bezoekersvisum (NZeTA) nodig hebt. In dezelfde aanvraag betaal je meteen je toeristenbelasting. Hieronder staat hoe: Verwacht maximaal 72 uur voor verwerking, maar dit kan slechts 10 minuten duren.

Read More »
Camper huren Nieuw Zeeland

Camper Huren Nieuw Zeeland Video

Seeker Camper Nieuw Zeeland Onze Seeker camper is de grotere broer van de Explorer. Uitermate geschikt voor vrij kamperen in Nieuw Zeeland (freedom camping) Voorzien van zonnepaneel, led verlichting en een grote koelkast die ook

Read More »
Wandelen Nieuw-Zeeland

Wandelen in Nieuw Zeeland

Beleef de natuur van Nieuw-Zeeland door te gaan wandelen…  Voor veel bezoeker staat Nieuw-Zeeland gelijk aan wandelen. Er zijn ontelbare (ook korte) routes om te  wandelen in Nieuw Zeeland, en je hoeft geen ​​atleet te zijn

Read More »

Whakaari – White Island

Een actief vulkanisch eiland Gelegen 49 kilometer uit de kust van Whakatane in the Bay of Plenty ligt White Island. Vanaf het vaste land is dit eiland op een mooie dag goed te zien met

Read More »
Scroll naar boven