fbpx

Please, leave this field blank:
Loading...
VIEW MOTORHOMES GET YOUR QUOTE

Geografie en klimaat

Nieuw-Zeeland is het meest geïsoleerd gelegen land ter wereld. Het dichtstbijzijnde buurland is Australië, dat circa 2000 km ten noordwesten ligt en waarvan Nieuw-Zeeland wordt gescheiden door de Tasmanzee. Ten noorden liggen Nieuw-Caledonië, Fiji enTonga. De enige grote landmassa in het zuiden is Antarctica. In NNO-ZZW richting meet Nieuw-Zeeland ruim 1600 km.

Nieuw-Zeeland heeft qua vormgeving een verrassende overeenkomst met Italië. Beide landen zijn ongeveer even groot en hebben dezelfde vorm. Ze liggen ook ongeveer op dezelfde geografische breedte. Zelfs de ‘spoor’, het schiereilandje aan de rugzijde van de ‘laars’ (Christchurch, respectievelijk Gargano) is aanwezig.

weers vooruitzichtenNieuw-Zeeland heeft bijna het hele jaar door milde temperaturen, tamelijk veel regen maar ook een overvloed aan zonuren in bijna het hele land. De vele regenval zorgt voor een groen landschap en is ideaal voor land- en tuinbouw. Het klimaat wordt beïnvloed door de bergen en de zee. Hoe meer je naar het zuiden reist, hoe koeler het wordt.

Het weer in Nieuw-Zeeland kan onverwacht snel veranderen. Er wordt wel eens gezegd dat er 4 seizoenen op 1 dag voorkomen. Hier moet altijd rekening mee worden gehouden, vooral wanneer je gaat wandelen of andere outdoor activiteiten onderneemt.

Nieuw-Zeeland ligt op het Zuidelijk Halfrond en dat betekent dat de seizoenen precies tegenovergesteld zijn aan die van ons:

– Lente: september – november
– Zomer: december – februari
– Herfst: maart – mei
– Winter: juni – augustus

Mean daily
maximum Temp. °C
Mean daily
maximum Temp. °C
Bright Sunshine HoursMean annual Rainfall mm
JanuaryJuly
Auckland23.815.12,0711,106
Wellington20.311.22,0241,269
Christchurch22.611.12,066645
Dunedin18.99.91,595799

Source: Virtual Oceania

Houdt er rekening mee dat door de schone atmosfeer de straling van de zon in Nieuw-Zeeland erg sterk is. Smeer je dus goed in met een hoge factor zonnebrand, blijf niet te lang in de zon en draag een hoed of pet.

Print Friendly, PDF & Email
FacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Previous Posts that you might also find interesting:

Internationaal rijbewijs (IRB) is verplicht in Nieuw Zeeland!

Welke rijbewijs is nodig om een camper te mogen besturen? Ookal ben je misschien voor een korte tijd in Nieuw-Zeeland, er zijn een aantal regels[...]

Find out more

Backlinks naar Nederlandse website

Hier staan links van Nederlandse websites die ons steunen: camperverhuur startpagina – Gratis link toevoegen Dochterpaginas.nl nieuw-zeeland.vakantieshopper Gratis link toevoegen campers1 opzijnbest.nl nieuwzeeland links Expertpagina.nl[...]

Find out more
2020 Camper Huren Nieuw Zeeland.