Handig om te weten vóór je jouw Eigen Risico kiest.

  • Losse steenslag en beschadigd wegdek kom je in Nieuw-Zeeland veel tegen, ook op hoofdwegen. Ruit- en lakschades zijn dus een “normaal” verschijnsel. Een camper voorruit gaat gemiddeld anderhalf jaar mee, vervangen kost NZ$ 1000,-. No worries: voordat we je camper aan jou overdragen hebben we ‘m grondig gecontroleerd. En natuurlijk doen we dat samen met jou nog een keer voor je vertrekt!
  • Sommige verkeersregels in Nieuw-Zeeland zijn verrassend afwijkend en kunnen voor verwarring (en ongelukken) zorgen. Zoals de regel “rechts heeft voorrang, maar recht doorgaand verkeer heeft altijd voorrang op alle verkeer van zijwegen”. Dus ons advies is om je in de verkeersregels te verdiepen, zodat je ontspannen achter het stuur van je camper zit (Klik hier voor meer info)
  • Veel wegen in Nieuw-Zeeland zijn smal en bochtig. Bovendien houden wij kiwi’s wel van een hellinkje: 6 tot 10 procent stijging of daling is niets bijzonders. Overhangende takken, gevallen gesteente op de weg, zo af en toe wat gaten en kuilen, het kan allemaal. Daarom is het fijn dat je camper compact is, comfortabel rijdt en voldoende motor- en remvermogen heeft voor de Nieuw-Zeelandse wegen!
  • Handig om te weten vóór je jouw Eigen Risico kiest.Raar maar waar: ongeveer 250.000 bestuurders rijden op Nieuw-Zeelandse wegen zonder verzekering. Het verzekeren van je motorvoertuig is in Nieuw-Zeeland namelijk niet verplicht. Dus ook als iemand anders jouw schade veroorzaakt, kunnen de niet-verhaalbare kosten alsnog voor jouw rekening komen….
  • Elk verzekerings-pakket heeft een eigen risico en een borgsom. De borgsom wordt op je credit card gereserveerd en daarmee neemt je bestedingsruimte natuurlijk af. Zorg dus voor voldoende “credit” (of neem een extra card mee!). Hoe uitgebreider je verzekerings-pakket, hoe lager de borgsom die op je credit card gereserveerd wordt. Bij de ‘Value Pack’ optie nemen we geen borgsom!
  • In Nieuw-Zeeland moeten dieselvoertuigen Road User Charges (RUC) betalen. Bij benzinevoertuigen zit die belasting al in de benzineprijs verwerkt. Wij moeten de RUC afdragen aan de overheid. Gemiddeld kost je dat NZ$ 200,- tot NZ$ 250,-. Uitzondering: bij de ‘Value Pack’ optie is de RUC inbegrepen, hoeveel kilometer je ook rijdt!
  • De meeste verzekeraars van campers vergoeden geen schade aan de onderkant en aan de bovenbouw van de camper. Ook schades aan banden en ruiten (!) worden meestal uitgesloten. Dat is gelukkig bij jouw camper, van Bay of Islands Campers anders: al deze schades zijn inbegrepen (eigen risico van toepassing). Bij de ‘Value Pack’ optie betaal je geen eigen risico bij banden of voorruitschade. Een rustig idee!
Facebook
Pinterest
Twitter
Email
bezoekersvisum Nieuw Zeweland

Bezoekersvisum nodig?

Reizen naar Nieuw-Zeeland? Controleer of je een bezoekersvisum (NZeTA) nodig hebt. In dezelfde aanvraag betaal je meteen je toeristenbelasting. Hieronder staat hoe: Verwacht maximaal 72 uur voor verwerking, maar dit kan slechts 10 minuten duren.

Read More »
Camper huren Nieuw Zeeland

Camper Huren Nieuw Zeeland Video

Seeker Camper Nieuw Zeeland Onze Seeker camper is de grotere broer van de Explorer. Uitermate geschikt voor vrij kamperen in Nieuw Zeeland (freedom camping) Voorzien van zonnepaneel, led verlichting en een grote koelkast die ook

Read More »
Wandelen Nieuw-Zeeland

Wandelen in Nieuw Zeeland

Beleef de natuur van Nieuw-Zeeland door te gaan wandelen…  Voor veel bezoeker staat Nieuw-Zeeland gelijk aan wandelen. Er zijn ontelbare (ook korte) routes om te  wandelen in Nieuw Zeeland, en je hoeft geen ​​atleet te zijn

Read More »

Whakaari – White Island

Een actief vulkanisch eiland Gelegen 49 kilometer uit de kust van Whakatane in the Bay of Plenty ligt White Island. Vanaf het vaste land is dit eiland op een mooie dag goed te zien met

Read More »
Scroll naar boven