Veilig de natuur in

Veilig de natuur in

Er zijn honderden kortere en langere wandelingen om te ondernemen. Van een 10 minuten loopje naar een uitkijkpunt tot meerdaagse tochten. Nieuw Zeeland staat ook bekend om de Great Walks, hiervoor moet je wel hutten voor overnachtingen vooraf boeken. Er zijn ook georganiseerde wandelingen, zowel op het Noorder- als Zuider-Eiland

Ga je voor een goed aangegeven track zorg dan voor goede schoenen, water, kleding en eten. Trekt je erop uit in afgelegen gebieden dan is het verstandig deze eenvoudige veiligheid regels acht te nemen:

veilig wandelenRoute Plannen

Ga niet onvoorbereid de natuur in, ook niet voor kleinere wandelingen. Bedenk vooraf welke route je gaat lopen en vraag informatie bij een i-SITE (zo heet de VVV in NZ) een DOC Visitor Centre (Staatsbosbeheer van NZ) of gewoon aan een local. Is de track in goede staat is? De moeilijkheidsgraad en lengte van de wandeling. Vaak krijg je dan ook nog tips om uit te kijken naar bijzonderheden onderweg!

Vertel dat je gaat lopen.

Laat iemand weten wanneer je vertrekt en terug denkt te zijn. Vaak kun je je naam en datum in een logboek schrijven. Dit is geen ‘gastenboek’, maar dient een veiligheidsdoel! Zo weten zij wanneer er alarm geslagen moet worden wanneer je niet terugkeert van de trip. Vergeet absoluut niet om aan te geven dat je weer terug bent. Door deze fout zijn er al meerdere onnodige zoekacties gestart.

Let goed op het weer.

Het weer in Nieuw-Zeeland kan razendsnel omslaan, bekijk het weerbericht en houd rekening met plotse veranderingen. Ook als de zon schijnt bij vertrek, reken op regen… Een klein opvouwbaar thermische deken klink overdreven, maar heeft al menig leven gered!

Ken je grenzen.

Houd rekening met je conditie en ervaring, een stommiteit in de natuur kan grote gevolgen hebben. Wees realistisch en: Het is altijd beter met meerdere op stap te gaan dan om alleen een wandeling of trektocht te lopen. Gezelliger ook!

Neem voldoende proviand mee.

Zorg voor voldoende eten, drinken, (regen)kleding en bereid je voor op een noodscenario. Als je gepakt hebt, gooi dan nog een extra fles water in de rugzak, beter mee dan om verlegen!

Zorg voor de juiste communicatiemiddelen.

Als je in afgelegen gebieden gaat lopen is er vaak geen telefoonbereik. Neem bij uitdagende tracks een GPS baken mee of een radio om contact te houden met the Mountain Radio Service.

Meer informatie en video’s Tramping Walking Hiking.  Geniet van de natuur, verzamel geen planten of ander natuurlijk materiaal om mee te nemen. Bezoek Plan ahead and prepare. voor meer informatie.

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
bezoekersvisum Nieuw Zeweland

Bezoekersvisum nodig?

Reizen naar Nieuw-Zeeland? Controleer of je een bezoekersvisum (NZeTA) nodig hebt. In dezelfde aanvraag betaal je meteen je toeristenbelasting. Hieronder staat hoe: Verwacht maximaal 72 uur voor verwerking, maar dit kan slechts 10 minuten duren.

Read More »
Camper huren Nieuw Zeeland

Camper Huren Nieuw Zeeland Video

Seeker Camper Nieuw Zeeland Onze Seeker camper is de grotere broer van de Explorer. Uitermate geschikt voor vrij kamperen in Nieuw Zeeland (freedom camping) Voorzien van zonnepaneel, led verlichting en een grote koelkast die ook

Read More »
Wandelen Nieuw-Zeeland

Wandelen in Nieuw Zeeland

Beleef de natuur van Nieuw-Zeeland door te gaan wandelen…  Voor veel bezoeker staat Nieuw-Zeeland gelijk aan wandelen. Er zijn ontelbare (ook korte) routes om te  wandelen in Nieuw Zeeland, en je hoeft geen ​​atleet te zijn

Read More »

Whakaari – White Island

Een actief vulkanisch eiland Gelegen 49 kilometer uit de kust van Whakatane in the Bay of Plenty ligt White Island. Vanaf het vaste land is dit eiland op een mooie dag goed te zien met

Read More »
Scroll naar boven