Wandelen Nieuw-Zeeland

Wandelen in Nieuw Zeeland

Wandelen in Nieuw ZeelandBeleef de natuur van Nieuw-Zeeland door te gaan wandelen… 

Voor veel bezoeker staat Nieuw-Zeeland gelijk aan wandelen. Er zijn ontelbare (ook korte) routes om te  wandelen in Nieuw Zeeland, en je hoeft geen ​​atleet te zijn om mooie avonturen te beleven. 

Sommige wandelingen zijn moeilijker dan anderen, maar overschat je nooit je fysieke vermogen. Zo is de Tongariro crossing geen ‘walk in the park’, maar een intensieve tocht op de flanken van een vulkaan. In hetzelfde gebied zijn er verschillende kortere wandelingen mogelijk, bv naar een van de vele watervallen in dit oudste  National Park of New Zealand.

Of je nu een korte of meerdaagse wandeltocht wilt maken, er zijn overal geschikte routes te vinden. Van beginners tot doorgewinterde hikers de keus is enorm!

Het Department Of Conservation (DOC, zoiets als Natuur Monumenten) onderhoud de meeste tracks, wandelpaden en vele (natuur) campings. Ze hebben een uitgebreide website met zoekmogelijkheden om een (korte) wandeling te vinden, inclusief eventuele waarschuwingen of onderhoud wat uitgevoerd wordt.  

Wandelen is de mooiste buitenactiviteit van Nieuw-Zeeland!

Facebook
Pinterest
Twitter
Email

Reistijden en afstanden

Reistijden en afstanden in Nieuw-Zeeland worden nogal eens verkeerd ingeschat. Snelwegen zijn hier met uitzondering rond een paar steden vergelijkbaar met  80 km wegen in Nederland. Natuurlijk mag je volgens de wet meestal 100 km

Read More »
Veilig de natuur in

Veilig de natuur in

Er zijn honderden kortere en langere wandelingen om te ondernemen. Van een 10 minuten loopje naar een uitkijkpunt tot meerdaagse tochten. Nieuw Zeeland staat ook bekend om de Great Walks, hiervoor moet je wel hutten

Read More »
Scroll naar boven